red-cp-background
cp-logo-responsibly-made

responsibly-made-logo

* We maken al onze producten in onze fabriek in het Poolse Swidnica. De fabriek springt steeds zuiniger om met water en energie, streeft een zero-wastebeleid na, probeert het aantal ongevallen op de werkvloer tot nul te beperken en hanteert ethische arbeidsprocessen.

Onze inspanningen voor het milieu

Voor ons is het op het gebied van productie en marketing belangrijk om aan alle milieuwetgeving te voldoen die voor ons geldt. Vaak weten we zelfs boven de wettelijke minimumeisen uit te stijgen. Bij elmex, een vertrouwd merk van Colgate-Palmolive, 

nemen we strenge normen als leidraad voor de manier waarop we ons voor het milieu inspannen. Onze fabriek hanteert al een compleet ‘Environmental Management System’ voor allerlei facetten, zoals energiezuinigheid, klimaat, de omgang met water en afvalbeheer.

responsibly-made-products-img1

 Hoogtepunten

 elmex®-fabriek:

   Wereldwijde cijfers over de fabrieken van Colgate-Palmolive:

   Veiligheid op de werkvloer

   De mensen van elmex werken hard voor een goede veiligheidscultuur en een veilige werkomgeving. We streven naar nul arbeidsongevallen per jaar.

   Hoogtepunten

   elmex®-fabriek:

    Wereldwijde cijfers over de fabrieken van Colgate-Palmolive:

     Arbeidsprocessen

     Colgate-Palmolive spant zich al lange tijd wereldwijd in voor mensen- en arbeidsrechten. We steunen de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de arbeidskernwaarden van de Internationale Arbeidsorganisatie. elmex gaat samenwerkingen aan met bedrijven die zich net zo hard voor de universele rechten van de mens inspannen als wij. Bedrijven hebben wat ons betreft de verantwoordelijkheid om zich aan de arbeidswetgeving te houden en met belangrijke spelers in contact te treden om ervoor te zorgen dat de universele rechten van de mens worden gerespecteerd.

     Hoogtepunten

     elmex®-fabriek:

      Wereldwijde cijfers over de fabrieken van Colgate-Palmolive:

       Samenwerkingen en onderscheidingen

       Een belangrijk onderdeel van de duurzame productiestandaarden van Colgate-Palmolive is onze samenwerking met externe partners. Zij vullen onze sterke interne capaciteiten aan en bieden een frisse blik van buitenaf.

       Hoogtepunten

       energy-star-award-2021-logo
        science-based-targets-logo
         leed-logo
          true-zero-logo
           national-safety-council-proud-member-logo
             acgih-logo
              orc-hse-logo
               unglobal-compact-we-support-logo

                “Onze claim Responsibly Made geldt voor alle fabrieken die Colgate-Palmolive in bezit heeft en beheert. Informatie over onder andere duurzame en veilige ingrediënten, duurzaam inkopen en duurzame verpakkingen vind je op onze duurzaamheidswebsite.”

                ‘LEED’ en aanverwante logo’s zijn eigendom van de U.S. Green Building Council en worden hier met toestemming gebruikt.